fbpx

Support artikler

Klone et WordPress-nettsted

Kloning av et WordPress-nettsted innebærer at du oppretter en fullstendig nettsidekopi med alle nettsidelfiler, databasen og innstillingene.

Det kan være nyttig i WordPress-område i en av følgende situasjoner:

 • Du opprettholder en ikke-offentlig (staging) versjon av et WordPress-nettsted på et eget domenenavn eller underdomene, og du vil publisere det til et produksjonsdomene for å gjøre det offentlig tilgjengelig.
 • Du har et offentlig tilgjengelig (produksjon) WordPress-nettsted, og du vil opprette en ikke-offentlig (staging) kopi av den, som du kan gjøre endringer uten å påvirke produksjonsstedet.
 • Du vil opprette en “master” kopi av et WordPress-nettsted med forhåndsdefinerte innstillinger, plugins og tema, og deretter klone det for å starte et nytt utviklingsprosjekt for en klient.
 • Du vil opprette flere kopier av et WordPress-nettsted og gjøre forskjellige endringer for hver enkelt (for eksempel å vise dem til en klient slik at han eller hun kan velge den han eller hun liker best).

Merk: Som standard, i klonede WordPress-forekomster, er “Search engine indexing” -alternativet slått av. For å slå dette alternativet på for klonte WordPress-forekomster, gå til WordPress, gå til “Innstillinger” -kategorien, og fjern deretter avkrysningsboksen Slå av søkemotorindeksering for klonede forekomster.

Klon et WordPress-nettsted:

 1. Gå til Websites & Domains, og klikk WordPress i menyen til høyre.
  Klone et WordPress-nettsted 1
 2. Klikk Clone-knappen ved siden av navnet på WordPress-installasjonen du vil klone.
  Klone et WordPress-nettsted 2
 3. Klikk på nytt underdomene for å velge destinasjonen der WordPress-nettstedet ditt vil bli klonet.
  Klone et WordPress-nettsted 3
  Velg ett av de tilgjengelige alternativene:

  • “New subdomain” – WordPress Toolkit foreslår at du oppretter et nytt underdomene med standardplasseringsprefikset. Du kan bruke det eller skrive inn et ønsket underdomenet prefiks.

   Merk: Du kan endre standard underdomenet prefiks. For å gjøre det, gå til WordPress, gå til fanen Innstillinger, angi ønsket prefiks i tekstfeltet Standard underdomæne for kloning, og klikk deretter OK.

  • “Eksisterende domene eller underdomene” – bruk et eksisterende domene eller underdomene på samme eller et annet abonnement. Velg ønsket domene eller underdomene fra listen.
   Klone et WordPress-nettsted 4

   Merk: Kontroller at domenet eller underdomenet som er valgt som destinasjon, ikke brukes av et eksisterende nettsted. Under kloning kan nettsteddata som finnes på destinasjonen bli overskrevet og ugjenkallelig tapt.

 4. Under kloning blir det opprettet en database for at WordPress-installasjonen skal opprettes. Klikk på det automatisk genererte databasenavnet (for eksempel, wordpress_9) for å endre det. Hvis flere MySQL-servere er registrert i Plesk, kan du velge hvilken som vil være vert for databasen.
  Klone et WordPress-nettsted 5
 5. Når du er fornøyd med den valgte destinasjonen og databasenavnet, klikker du OK.
  Klone et WordPress-nettsted 6

Når kloning er ferdig, vil den nye klonen vises i listen over WordPress-installasjoner.