fbpx

Support artikler

Artikler i "Domene"

Hvordan velge riktig domene

Det å velge riktig domene kan ofte være like vanskelig som det er viktig. Et godt domene kan være helt avgjørende for å få den SEO rankingen som er nødvendig for at kundene dine skal finne deg i søkemotorene. Vi har derfor satt sammen noen tips for å gjøre det lettere for deg å velge riktig domene.

Finn nøkkelord

Sett deg ned å finn noen nøkkelord som beskriver firmaet og produktet dit på en god måte. Hvis du kan bruke det i domenet, så er det en stor fordel.

Gjør det enkelt

Det er viktig at domenet er så enkelt som mulig for kundene dine å huske. Du bør unngå lange kompliserte kombinasjoner av ord og rare stavemåter. Hvis mulig, bør du også unngå bindestreker, siden det ofte er vanskelig for folk å huske på hvor disse skal.

Finn et unikt navn

Hvis du skal bygge opp en side som skal trekke til seg besøkende, er det mye bedre å finne et eget navn å legge ned arbeid i, enn et som fort kan forveksles med en konkurrent.

Lokal tilknytting

Det er ofte lurt å tenke på hva som er ditt primære marked, og om folk kommer til å inkludere det i søk som bør lede til din side. Hvis du for eksempel driver med billakkering i trømsø, vil tromsobillakk.no være et bra domene siden mange av de som leter etter deg vil lete etter både billakkering og tromsø.

Tenk på feilstavinger

Hvis du har et domene som er lett å feilstave, vil det være lurt å registrere domener med alternativ staving, g så videre sende disse til hovedsiden din. Det gjelder også hvis du har tall i domenet ditt siden det kan være vanskelig for potensielle kunder å vite om domenet ditt inneholder tallet 5 eller fem hvis de har hørt domenet ditt og ikke sette det skrevet. Husk at et domene er billig at en tapt kunde vil koste mer enn det koster å registrere flere domener.

Pass på varemerket ditt

Selv om du kanskje ikke bruker firmanavnet som hoved domene til siden din, bør du alltid registrere firmanavnet ditt, og eventuelle variasjoner av dette og videre sende disse til hovedsiden din.